01.
Kort sagt

Fotobase

Vi har lavet en fotobase med en masse billeder, som du og din klasse frit kan benytte, når I arbejder med My Body My Rights.

Billedet er noget af det første, læseren lægger mærke til i en artikel. Det er derfor vigtigt, at du vælger et billede, som fanger læseren og som passer godt til det, du skriver. Det er samtidig vigtigt at tage hensyn til personerne på billedet’s følelser og integritet. Tænk derfor altid over hvordan motivet passer til teksten.


02.
Guide til Fotobasen

Guide til Fotobasen

For at gennemse og hente billederne fra fotobasen skal du klikke dig ind på oversigten på Flickr, hvor du kan gennemse alle billederne.

Du behøver ikke at være logget ind for at gennemse billederne, men hvis du vil hente et billede, er du nødt til først at logge dig ind med vores gæstekonto:

Hvis du allerede er logget ind med din egen konto, skal du huske at logge dig ud først.

Vælg "Sign in" i øverste højre hjørne af vinduet, og brug følgende loginoplysninger:

Email address: mediekonkurrence16

Password: skoleadgang

Du kan nu hente de billeder, du skal bruge.

Klik på billedet du vil bruge og vælg downloadikonet (en pil på en streg i nederste højre hjørne). Vælg derefter den størrelse du skal bruge.

Hvis du laver avis, er der nogle krav til kvaliteten af de billeder, du kan bruge. Når billedet skal trykkes på avispapir, kommer det nemlig til at se anderledes ud end på computeren. Download derfor i høj opløsning (original el. large). 

Til web kan der være begrænsninger på hvor stort billedet kan være. Det kan derfor være en idé at vælge de mindre formater (medium el. small)

Billedkreditering

Alle billederne har en lille tekst, som fortæller lidt om billedet. Der står også hvem fotografen er eller hvem der skal krediteres for billedet. Du SKAL kreditere dem, der har rettighederne til billedet, når du bruger det. Brug eventuelt ©-symbolet (alt+0169)

Billederne er leveret til brug i forbindelse med mediekonkurrencen og må ikke bruges til andet eller overdrages til andre. 

Guide til Fotobasen på Flickr